ANMELDELSER  

 

NIELS BARFOED, FORFATTER, DR.PHIL.

Om digtene i 'Dioxinparfumerede Løgne':

"Virkelig godt, dynamisk, sjovt, effektivt, toppen, originalt, fint, spændende, frækt, godt, super”.

Om digtsamlingen "Kulsorte Dræbende Blikke":

EKSTRABLADET, Poul Borum

Henriette Lund er anderledes. Hun er skrap og manisk og hysterisk og klog og vittig:

"I kroppen bor et dyr / spyr ild ud af min mund / den indre snog / er virkelighed”,                 skriver hun med medfødt surrealisme.

Digtene brænder og isner og klør. Og de handler om det Lund med et flot nyt ord kalder for ’kærliggyldigheden’. Værd at læse.

INFORMATION, Erik Skyum-Nielsen

...En fandenivoldsk bog, fantasifuld i betænkelig nærhed af det forskruede. Det drejer sig om intet mindre end at leve livet ud.

”Klip hækken ned / grav graven til / riv stakittet op / tillad al leg efter / mørkets frembrud” (Manifest)

Digtene er ikke erfaringsberetninger, men forsøg på at leve drømmene helt igennem, og det vil sige: skrive sig ud over reklamens, ugebladenes, filmens traditionelle kvindebilleder ved at drive dem ud i det absurde. Det er narcissisme    — poetiske lynomklædninger foran spejlet — men det er også en idiologisk afsløring, der søger fra de undertrykkende kvindebilleder ned til de følelser de udnytter. I digtet ”Alt for damerne” hedder det typisk:

”Tågede billeder / brændt ind i min private film / sort angst og / smukke billeder / eventyr af / bortslængt hår / lange skridt / forlorne kys / bitter nysgerrighed / udtalt kærlighed / cikaderne animerer / fascismen fascinerer / og ønsker du var her"

Formen er surrealistisk. Tyngdepunktet forbliver i det personlige for Lund afviser løsreven teori. Hun vælger at afsøge kvindelivet konkret, gennem de sproglige billeder, hvad der ofte sker med humor og originalitet.

JYLLANDSPOSTEN, Eva Bostrup Fischer

Det er ikke så ofte, at man møder en virkelig original digtsamling. Ikke desto mindre er jeg med ”Kulsorte dræbende blikke” ramlet ind i noget ganske særligt.

Henriette Lund har ikke blot en stram og præcis form, et overrumplende indhold, men hun har også talent til at fuldkommengøre sine tanker i beskrivende billedmontager. Der er blod, salt og ærlighed i hendes form for at rive gardinerne ned. Faktisk er det et lille genialt værk, der her foreligger.

BT

Henriette Lund debuterer med en mærkelig og spændende, nærmest surrealistisk digtsamling. Bare titlen…

LEKTØRUDTALELSE

Denne lille digtsamling indeholder korte digte om forurening og andre om kærlighed, ensomhed og seksualitet. Det er præget af desperation og angst, men fælles for dem er især sprogbehandlingen; det er digte, der leger med ordene. Mange digte stiller modsætninger op (..) Digtsamlingen er illustreret med surrealistiske collager af forfatteren. Fin lay-out.

JYDSKE TIDENDE

Sælsom digtdebut, fuld af ordmalerier og bogstavrim. Lede ved forurening, multinationale selskaber, kvindeudbytning. (..) Smukt sprog, sanselige billeder.

FORFATTER PABLO LLAMBIAS:

Bemærkninger efter læsning af af uddrag af romanen "Ekstrasystoler":

”Sort og håbløst og  humoristisk. Charmen, sarkasmen, vildskaben bærer teksten oppe, som hos Thomas Bernhard. Excentrisk. Blanding af humor og sarkasme. Moseofringen kommer ikke ud af sarkasmen, misantropi og humor, det hele i en lang strøm. De lyriske træk er skønne, hvem kan tillade sig remser i en tekst? Det kan du.”

 

 

 

 

 

 

Del siden